Dacă vrei picioare sculptate și posterior bombat (și, hai să fim serioși, cine nu le vrea?), e timpul să te urci pe o bicicletă de cycling. Apoi, restul de beneficii vin de la sine.

1. Îți definești musculatura
Clasele de cycling sunt un antrenament cardio excelent, care nu doar îți îmbunătățește sistemul cardiovascular, dar îți va dezvolta și capacitatea pulmonară. În plus, la nivelul de intensitate la care se desfășoară aceste clase, nu ești în pericol să-ți mărești prea mult masa musculară (în caz că ai această teamă); în schimb, o vei tonifia și defini.

2. Îți remodelezi fundul și picioarele
Dacă nu îți plac fandările și genuflexiunile, dar vrei posterior bombat și picioare frumoase, clasele de indoor cycling sunt perfecte pentru tine. În timpul pedalării, mușchii glutei sunt foarte implicați, așa că ai mari șanse să te dai jos de pe șa cu un posterior ceva mai conturat.

3. Pedalezi când vrei tu

Un alt avantaj al claselor de indoor cycling este acela că poți pedala în orice zi a săptămânii, indiferent de anotimp sau de capriciile vremii de afară. Temperatura din sală este mereu cea optimă, iar tu îți poți urma antrenamentul ca și până acum, fără să te plângi de lipsa benzilor pentru bicicliști sau de gropile din asfalt. Mai mult, până vine vremea bună, vei avea o cu totul altă condiție fizică.

4. Îți reînnoiești playlistul

Multe dintre clasele de cycling de la World Class au ca soundtrack cele mai noi hituri și cele mai diverse ritmuri, pentru că playlisturile sunt create în funcție de momentul clasei. La piesele de încălzire, ritmul crește odată cu pulsul tău și te va face să pedalezi din ce în ce mai tare, ca să-ți depășești limitele. Lacooldown, e posibil să-l auzi pe Ed Sheeran cum șoptește blând: "When your legs don’t work like they used to before" Atunci știi că vei coborî treptele în zig-zag după ce ieși de la clasă, dar vei fi mulțumit că ai rezistat până la capăt.

5. Lucrezi continuu

N-ai timp să te oprești pentru vreun selfie, să ștergi aparatele sau să te uiți pe geam. Și spre deosebire de pedalatul prin oraș, nici nu vei aștepta la semafoare. O clasă de indoor cycling înseamnă mișcare continuă, chiar și atunci când faci pauză. Iar toate astea îți ajută corpul să lucreze intensiv timp de 50 de minute.

6. Prinzi gustul mișcării
Când vezi o sală plină de oameni care dau la pedale și știi că toți tind către același obiectiv – de a-și depăși limitele – parcă altfel te urci pe șa și încerci să ții pasul. Probabil nu vei ajunge imediat la performanțele colegului de alături, pentru că el vine regulat la clase de peste doi ani. Dar, amintește-ți că ești deja cu câțiva kilometri mai în față decât acum o săptămână, când te uitai la check-in-urile prietenilor, stând în vârful patului.Dacă vrei să încerci o clasă de indoor cycling, aruncă un ochi pe programul de group fitness din sălile World Class.

Foto: Les Mills