Dracula On Ice

Data postării: 2016-03-14

Dracula On Ice, premieră mondială în România, la București și la Cluj

Teatrul pe gheață din Sankt-Petersburg prezintă premiera mondială “Dracula on Ice”, pe 6 aprilie la București, Sala Palatului și pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă. În rolurile principale, medaliații olimpici la patinaj Tomáš Verner, Surya Bonaly și Phillippe Candeloro. Un spectacol produs de Ice Vision și organizat de Events și SG.

Bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, spectacolul “Dracula on Ice” are premiera mondială în țara de origine a lui Vlad Țepeș, cel care a inspirat mitul Contelui Dracula. La sfârșitul secolului al XIX-lea, tânărul avocat Jonathan Harker și logodnica sa Mina fac planuri de căsătorie. însă Jonathan trebuie să-și părăsească iubita și să ajungă în Transilvania pentru a se întâlni cu un conte ciudat care-și dorește să achiziționeze o proprietate la Londra …

Campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume si decorațiuni fabuloase, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică – toate recreează legenda primului vampir din istoria omenirii, Contele Dracula și a sa poveste de dragoste eternă.

Coloana sonoră a spectacolului “Dracula on Ice” a fost creată de talentatul compozitor Alexei Galinsky, care are în portofoliu succese precum spectacolele pe gheață Prințesa Anastasia, Alice în Țara Minunilor, Spărgătorul de Nuci și Lord of Darkness. Alexei este co-semnatar al “Olympia”, muzica special creată pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.

Tomáš Verner – Tomáš Verner este unul dintre cei mai de succes patinatori din Republica Cehă. Medaliat cu aur la Campionatul European din 2008 si campion național al Cehiei de zece ori până acum, Verner a obtinut trofee la nenumărate competiții sportive internaționale, printre care la loc de cinste se află medaliile de argint și bronz de la Campionatul European și șase medalii Grand Prix, incluzand locul intâi la Cupa Rusiei, premiu obtinut in anul 2010.

Surya Bonaly – Franțuzoaca Surya Bonaly se laudă cu o carieră impresionantă, cu un palmares ce include 25 de medalii de aur, 10 de argint și alte 5 de bronz. Campioana națională a Frantei de nouă ori, a deținut poziția fruntașă a clasamentului european cinci ani la rând, din 1991 până în 1995 și a fost campioană mondială la juniori în 1991. Este faimoasă pentru backflip-ul său, săritura pe spate pe care a facut-o la Nagano, în 1998, la fibalul carierei la amatori, fiind totodată singura patinatoare din lume care a încercat un cvadruplu toe loop, în cadrul Campionatelor Mondiale din 1991.

Phillippe Candeloro – Sezonul 1994 a fost anul consacrării sale internațuionale. A câștigat succesiv titlul de Campion al Franței la patinaj artistic, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă din Lillehammer si medalia de argint la Campionatele Mondiale din Chiba, Japonia. Își păstrează titlul de campion al Franței până în 1997, și în paralel câștigă medalia de bronz la Campionatele Mondiale din 1995, la Birmingham. În 1998, după Jocurile Olimpice de iarnă din Nagano, unde și-a încheiat cariera de amator cu o medalie de bronz, decide să treacă la pofesioniști. În 2000 devine campion mondial la profesioniști la San Jose, în SUA.

În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei atît la București, cât și la Cluj Napoca. Presale: până pe 15 februarie inclusiv, toate categoriile de bilere, mai puțin VIP, au 15% discount. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15.