Startul concursului Dă jos Burta

Date: 2011-05-30

Luni, 30 mai, Men’s Health a dat startul concursului Dă jos Burta! 2011. Opt bărbați cu exces ponderal, și invitatul special, Constantin Zamfirescu din serialul “Trasniții”, difuzat de Prima TV, s-au hotărât anul acesta să dea jos burta cu Men’s Health.

Cei opt concurenți și vedeta Prima TV s-au întâlnit astăzi cu antrenorii World Class pentru primele antrenamente și au stat de vorbă cu nutriționistul, Serban Damian.

“Dă jos burta! a ajuns la cea de-a șasea ediție și deși ne bucurăm să constatăm interesul cititorilor pentru acest program, este în același timp trist să descoperim că tot mai mulți bărbați tineri duc un stil de viață defectuos, care i-a condus la acumularea obezitate. Cei opt concurenți de anul acesta se încadrează în gradul 1 sau 2 de obezitate, ceea ce reprezintă o problemă gravă de sănătate; ei, precum și cei care s-au înscris la preselecție, au conștientizat această problemă, iar acest lucru reprezintă un prim pas către rezolvare.

Programul “Dă jos burta!” poate fi șansa pentru a porni pe un drum corect către un stil de viață sănătos, în care se vor îmbina o alimentație echilibrata cu activitatea fizică practicată în mod constant. Echipa formată din antrenori și nutritionist le va sta la dispoziție concurenților pentru a le oferi cele mai bune indicații și pentru a-i monitoriza pe termen lung”, spune Șerban Damian, nutriționist sportiv și colaborator permanent al revistei.

Cei opt concurenți, cititori ai revistei Men’s Health, au fost selectați prin tragere la sorți din câteva sute care s-au înscris la concurs și au intrat într-un program de patru săptămâni, care se va desfașura între 30 mai și 26 iunie. Constantin Zamfirescu, cunoscut sub numele de Gogoașe, din serialul “Trasniții” s-a hotărât să-i încurajeze prin exemplul său.

“Astăzi am luat parte la primul antrenament Dă jos Burta! 2011. Nu a fost ușor, dar nici nu mă așteptam să fie. Pentru mine, concursul Men’s Health este o mare provocare. M-am hotărât să-mi schimb stilul de viață, să renunț la acele obișnuințe care mi-au devenit a doua natură. E greu, dar voi reuși cu ajutorul antrenorilor și nutritionistului. În plus, cred că am mai multă ambiție decat toți ceilalți concurenți la un loc. Vreau să fiu un exemplu! Oricât de “Trasniți” ar fi, Gogoașe și Coana Frosa au nevoie și ei de o schimbare de ordin estetic”

Mai multe detalii despre concurenții și premiile din acest an pe  http://www.menshealth.ro/da-jos-burta

 

Despre concursul Dă jos Burta!

Dă Jos Burta! este un program de exerciții fizice și dietă profesionistă adresat bărbaților supraponderali și lansat de revista Men’s Health. Concursul se află deja la cea de-a șasea ediție, obiectivul Men’s Health fiind acela de a veni în sprijinul cititorilor săi și de a face cunoscute principiile de viață sănătoase promovate în paginile revistei.

Concursul Dă jos Burta! urmărește redistribuirea activităților cotidiene, controlarea meselor și introducerea exercițiilor fizice în programul concurenților.

În program participă opt concurenți supraponderali care, pe parcursul a patru săptămâni, vor avea șansa de a lucra cu cei mai buni specialiști în antrenament fizic, nutriție și medicină sportivă. Anul acesta dietele personalizate propuse de nutriționistul Men’s Health, Dr. Șerban Damian, sunt dublate de un program complex de pregătire fizică propus și coordonat de Alexandru Marcu și Andreea Pavel, Master Traineri World Class România.

Antrenamentele din acest an se desfașoară  în perioada 30 mai – 26 iunie, în cadrul World Class at the Grand din incinta hotelului JW Marriott.

Concurentul care va înregistra cea mai mare scădere în greutate (și în centimetri la burtă)  la sfârșitul celor patru săptămâni de antrenament va fi declarat câștigător al concursului Dă jos Burta! 2011