Neuhaus este inventatorul pralinelor

Date: 2012-03-05

Ştiaţi că Neuhaus este inventatorul pralinelor? Sperăm că v-a plăcut surpriza noastră dulce!

Urmându-și spiritul întreprinzător, Jean Neuhaus a deschis în 1857 o farmacie în prestigioasa locație Galerie de la Reine, la doar o aruncătură de băț de Grand Place din Brussels. Bomboane cu lichior, guimauves (similare cu bezelele) și pastile de ciocolată neagră cu uz medicinal s-au alăturat pe rafturi preparatelor mai tradiționale. Pentru că Jean Neuhaus avea în sânge măiestria artei de cofetar, şi cum în acele vremuri doctoriile aveau un gust neplăcut, el a început să le învelească în ciocolată.

Asistat fiind de fiul său Frederic, și-a dedicat foarte mult timp preparatului și inventatului de noi delicatese până în punctul în care produsele farmaceutice au început ușor să facă loc jeleurilor cu fructe, caramelelor și altor delicii de ciocolată.

În 1912, anul în care Frederic a murit, Jean II, nepotul lui Jean Neuhaus, a avut ideea de a umple ciocolatele cu frișcă, gianduja sau caramel : primele bomboane de ciocolată umplute, ‘pralinele’ au fost create! Succesul a venit imediat pentru aceste rafinate “bijuterii”. În schimb, pralinelor le-a urmat o lovitură de geniu în anii ce au urmat. Louise Agostini, soția lui Jean II, era deranjată să își vadă pralinele strivite împreună în pungile de hârtie în care erau ambalate. Împreună cu soțul ei, a inventat un ambalaj de tipul unei cutiuțe-cadou care a devenit cunoscută cu numele de “ballotin”, fiind chiar patentată. Pentru prima oară ciocolata a fost ridicată la gradul de cadou de lux!

Praline NeuhausGinerele lui Jean, Adelson de Gavre, s-a alăturat afacerii, contribuind mult la făurirea legendei Neuhaus prin continuarea tradiției de a păstra doar cele mai înalte standarde de calitate, perpetuând spiritul inovator, lucru care a ajutat la culegerea roadelor după ani de eforturi neobosite.

În 1958, el a creat o serie de praline, extraordinar de bine primite, precum ar fi irezistibila “Caprice” (prăjiturică cu nuga, umplută cu cremă de vanilie, învăluită în ciocolată neagră) sau încântătoarea “Tentation” (prăjiturică cu nuga umplută cu ganache de cafea și învelită în ciocolată), în timp ce Suzanne Neuhaus, soția sa, a adus o notă de rafinament prin părerile ei pertinente în ceea ce privea decorarea și ambalarea pralinelor.

Ciocolata Neuhaus ambalataExpansiunea a devenit inevitabilă, magazinele outlet s-au înmulțit pe teritoriul țării și în străinătate. Astăzi, la mai bine de 153 de ani de la începerea afacerii, tradiția încă își are locul său la Neuhaus, cu unele rețete vechi de 100 de ani , unele praline fiind încă confecționate manual. În calitate de Chocolatier Creator, compania dezvoltă noi rețete, noi forme și noi gusturi incredibile. Creativitatea și inovația sunt prin urmare două trăsături fundamentale ale companiei. Know-how-ul producției de ciocolată și calitatea ireproșabilă a ingredientelor sunt punctele forte ale ciocolatelor Neuhaus.

Ingredientul care stă la baza succesului companiei – O adevărată pasiune pentru ciocolată !

Unde găsiți produsele Neuhaus : Magazin Neuhaus, Băneasa Shopping City