I\’VELO BIKE DAY BUCURESTI

Data postării: 2011-10-13

Vino la pentathlonul “I’Velo Bike Day” si castiga super-biciclete!

Inscrieri: www.ivelo.ro

Inchiderea sezonului velo este sarbatorita anul acesta prin evenimentul “I’Velo Bike Day”. Iar pe 22 octombrie, toti biciclistii din Bucuresti sunt asteptati la cel mai cool “I’Velo Bike Day” – primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor, care va fi organizat de acum inainte in fiecare an. Evenimentul va avea loc in Parcul Herastrau si in Parcul Izvor. Puteti afla daca sunteti cel mai bun Bicilist Urban. Nu conteaza sexul, varsta, sau bicicleta – conteaza prezenta si determinarea de a parcuge toate cele 5 probe de concurs!

Lasati-va masinile acasa! Raiffeisen Bank va invita la cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor. Va fi o zi in care cei cred ca doua roti sunt mai bune decat patru pot sa arate acest lucru. Biciclistii sunt una dintre cele mai active comunitati si vrem o zi numai a lor. Va asteptam la pentathlon!”, a precizat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Alatura-te miscarii Velo Urbane si sarbatoreste cu Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank doi ani de existenta “I Love Velo” si 550.000 de utilizari in toata tara!

I’Velo Bike Day este o celebrare a bicicletei urbane si primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor din Romania. Va asteptam pe toti la eveniment, pentru a sarbatori incheierea sezonului velo 2011”, a declarat Raluca Fiser, Presedintele Asociatiei Green Revolution.

Participantii vor putea castiga trofeul “Cel mai bun Biciclist Urban”, 3 super-biciclete pentru cei care prind podiumul sau 10 biciclete in cazul mentiunilor speciale.

Dar toata lumea va fi castigatoare pentru ca ne vom revendica dreptul de a folosi bicicleta in mediul urban ca mijloc de transport alternativ! Ne dorim un oras mai curat, cu mai putine masini, sprijinul autoritatilor in realizarea de piste si parcari de biciclete.

Probele primului pentathlon, din cadrul “I’Velo Bike Day”:

Proba I – Velo Tour – Parcul Herastrau – Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Natiunile Unite – Parcul Izvor

Velo Tour este prima dintre cele 5 probe care formeaza pentathlonul. Velo Tour nu este o proba de viteza insa finalizarea traseului este obligatorie pentru calificarea in probele urmatoare. Startul probei va avea loc in Parcul Herastrau, pe 22 octombrie, la ora 11.00. In competitie se pot inscrie competitori cu bicicletele personale sau cu bicicletele inchiriate din centrele de inchiriere I’Velo si StudentObike. Inregistrarea participantilor se face pe site-ul www.ivelo.ro. Eliberarea numerelor de concurs si bicicletelor (pentru cei care participa pe biciclete inchiriate) va avea loc pe 22 octombrie in intervalul 8.30 – 10.30.

Proba II – Tricks – indemanare si forta

Proba are drept scop demonstrarea abilitatilor biciclistilor de a evita situatiile periculoase cu care se pot confrunta in traficul urban: aparitia unui obstacol neprevazut (masini, motociclisti, pietoni, starea proasta a carosabilului), capacitatea de a mentine echilibrul cu o singura mana pe ghidon, capacitatea de a sprinta/accelera in situatii limita. In cadrul probei “Tricks” competitorii au de indeplinit 3 sarcini: evitarea obstacolelor fixe si mobile / trecerea prin porti; colectarea unor stegulete fixate pe traseu; tractarea unei greutati pe o distanta cat mai lunga fara schimbarea vitezei si cu plecarea de pe loc. Proba este eliminatorie pentru competitorii care inregistreaza 5 greseli sau nu indeplinesc cel putin doua sarcini din trei. Sunt depunctate iesirile de pe traseu, atingerea pamantului si neindeplinirea tuturor probelor.

Proba III – Slow Bike – echilibru la viteza cat mai mica

Scopul probei este de a demonstra capacitatea biciclistilor de adaptare in zonele pietonale sau cu trafic intens. Slow Bike este proba in care competitorii vor avea de parcurs, intr-un timp impus, o anumita distanta. Este punctata capacitatea competitorilor de a pastra o viteza constanta, o trasa cat mai dreapta si atingerea baremului de timp stabilit. Sunt depunctate opririle bicicletei, depasirile culoarului de mers, atingerea pamantului cu piciorul sau nerealizarea timpului impus. Proba este eliminatorie pentru concurentii care au inregistrat 5 greseli.

Proba IV – Spining – coordonare/adaptare/forta pe biciclete profesionale de sala

Spining este proba in care competitorii trebuie sa dovedeasca capacitatea de a adapta si doza efortul si viteza in functie de distanta si tipul traseului. Proba va fi realizata pe biciclete de spinning sub coordonarea antrenorilor specializati. Sunt punctate: capacitatea competitorilor de a mentine ritmul, rapiditatea in adaptarea la schimbarile dictate de antrenori, rezistenta, viteza si pozitia corecta pe bicicleta. Proba este eliminatorie pentru competitorii care inregistreaza 5 greseli.

Proba V – Puzzle – tehnica si indemnare pentru intretinerea bicicletelor

Scopul ultimei probe este de a demonstra capacitatea competitorilor de a identifica piesele componente ale unei biciclete si de a realiza reglajele minime. In proba Puzzle vor fi incluse trei sarcini: identificarea corecta a unei piese, reglajul bicicletei si montarea/imbinarea unor componente. Proba are limita maxima de timp si va fi eliminatorie pentru cei care depasesc acest timp sau nu indeplinesc doua din cele trei sarcini.

I’Velo este cel mai important program national de bike-sharing din Romania si este realizat  de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank si sustinut de Ministerul Mediului si Padurilor.

I’Velo pune la dispozitia doritorilor 1.100 de biciclete, in opt centre de inchiriat din orasele: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Pentru mai multe detalii: www.ivelo.ro.

Pentru informaţii suplimentare:

Amalia Precup
Communication & PR Coordinator
ASOCIATIA GREEN REVOLUTION
Telefon: 021/310.63.97
Mobil: 0728.132.977
Fax: 021/316.28 23
Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro
Website: www.gbindex.ro, www.greenrevolution.ro