ISTORIA WORLD CLASS

ISTORIA WORLD CLASS

World Class a fost înfiinţat în 1983 de către atletul şi antreprenorul Ulf Bengtsson. El a avut o carieră de succes, fiind unul dintre culturiştii cei mai cunoscuţi din lume - campion neînvins în Suedia timp de zece ani consecutiv şi locul trei mondial în momentul său de glorie. Ulf a petrecut anii 1970 trăind în Los Angeles. Datorită sălilor ca World Gym şi Gold's Gym, unde a lucrat umăr la umăr cu Frank Zane şi Arnold Schwarzenegger, s-a născut ideea de World Class. Chiar şi pe vremea aceea, Ulf Bengtsson ştia că fiecare individ are nevoie de activitate fizică pentru a fi sănătos, productiv şi mulţumit.

Acum 25 de ani Ulf Bengtsson s-a oprit din clădirea celui mai perfect corp, în schimb, a început să construiască altceva. Ceva care avea ca scop să devină compania cea mai de succes din industria de fitness şi sănătate.

Ulf

"De la 12 ani am vrut să fiu campion mondial la ceva, întrebarea a fost numai - la ce? Am încercat diferite sporturi, pe care le-am practicat în oraşul meu natal, Arvika. Există multe similitudini între a conduce o companie mare şi a fi un atlet profesionist", spune Ulf Bengtsson, fondator al World Class internaţional.

Atletul Ulf Bengtsson mereu vroia să ajungă cât mai departe. Pentru tânărul Ulf, tot ce a contat a fost să se antreneze şi să devină cel mai bun, nu numai cel mai bun din Arvika, dar și cel mai bun din lume. În anii 70 Ulf și-a găsit chemarea, reuşind foarte repede să facă parte din elita sportului intitulat Body-building. Ridicând greutăţi timp de mulţi ani, şi având încăpăţânarea necesară şi o ambiţie arzătoare a ajuns la apogeul carierei sale de sportiv, atins în momentul în care Ulf Bengtsson a ocupat podiumul mondial, locul trei în lume la campionatul de culturism.

"Cât timp am concurat, mi-am petrecut majoritatea timpului în Los Angeles. Orice persoană care a împărtăşit interesul meu arzător pentru acest sport a fost atrasă în Santa Monica şi în Venice Beach. Aici am lucrat cu cele mai mari nume în domeniul de body-building: Frank Zane, Samir Bannout şi, evident, Arnold Schwarzenegger. Acest mediu m-a inspirat şi ideile pe care mai târziu le-am transformat în realitate, s-au născut aici."

Ulf

În momentul în care cariera lui de atlet a luat sfârşit, Ulf Bengtsson a pus bazele tendințelor în fitness şi sănătate, mişcare ajunsă astăzi esenţială în Suedia şi în multe alte ţări. În 1983 s-a născut compania Wold Class. A construit echipament, a vândut propria linie de haine și a deschis prima sa sală de fitness în Atlasgatan, Stockholm-Suedia.

"Câţiva ani mai târziu am deschis World Class Health-studio, oferind un bar de salate, antrenamnete de grup, Morning Club pentru companii şi toate într-un mediu comparabil cu standardele celor mai apreciate săli de sport din apropiere. Aici este sala de fitness unde Bruce Springsteen şi alte celebrităţi de calibrul lui vor veni sa se antreneze atunci când se vor afla la Stockholm. Acest loc s-a diferenţiat înaintea celorlalte săli de fitness concurente, într-o industrie care abia începea să fie recunoscută în ochii publicului."

Următorul pas a fost să ducă brandul în afara Suediei. Săli de fitness s-au deschis în toată Europa, în Rusia şi în Orientul Mijlociu. Ulf a pierdut partea activităţii desfăşurată în Rusia în 1995, pierzând de asemenea, fundația companiei sale.

"Am fost cei mai mari din Rusia şi de aceea eram foarte atent la ce se întampla acolo. Când am pierdut toate acestea, am ajuns din nou la zero. Tot ce mi-a mai rămas a fost brand-ul, câţiva prieteni şi o convingere puternică că o să ajung din nou în vârf."

Ulf s-a mutat la Bruxelle şi a început să-și reconstruiască compania, de la zero. Acum câţiva ani, World Class a fost observată în Suedia de bursa de valori pentru dezvoltarea sa impresionantă. Conceptul original pentru afacerea sa a fost întotdeauna de a dezvolta brand-ul World Class, în sănătate, recuperare şi lifestyle, nu numai în Suedia, dar în întreaga lume. Astăzi puteți găsi săli de fitness World Class în opt ţări, cu aproape 60 000 membri! Cea mai mare parte a succesului este în afara Suediei, în Europa de Est, mai exact în România.

Ulf

"Cu încredere pot să spun, că astăzi suntem pe primul loc în industria de fitness, în Europa şi în multe ţări. Noi oferim ce e mai nou și în exclusivitate în domeniul de antrenament, facilități primitoare și eficace, în care membri noștri să se simtă cel mai bine. A fost o călătorie fantastică, pornind de la prima mea sală de fitness din Atlasgatan, până la tot ce are de oferit World Class astăzi. Cel mai incitant eveniment a fost în urmă cu câţiva, deschiderea magazinului nostru pilot în Nybrogtan 8, Stockholm. Aici puteți vedea ceea ce susținem în întreaga Europă. "

Mai sunt încă multe de realizat, deşi industria de sănătate a crescut foarte mult. Viitorul este luminos.

"12-15% din adulții din Occident sunt activi în mod regulat şi nu îi deranjează să plătească pentru antrenamentul lor, avem deci 85% rămași cu calitatea de membri potenţiali. Interesul pentru sănătate este o tendinţă în creştere şi noi oferim un minunat stil de viață. Într-un moment în care cele mai multe locuri de muncă implică statul nemișcat în continuare, în special pentru tineri, este și mai important pentru copii să învețe despre beneficiile activităţilor fizice. Oamenii trebuie să fie încurajaţi să rămână sănătoşi. Numai mari beneficii pentru societatea noastră pot reieşi din acest lucru ", concluzionează Ulf Bengtsson.

Vă rugăm să folosiţi  Club Locator - ul pentru mai multe informaţii despre cluburile noastre şi pentru a găsi un club de fitness în zonă.

MORE IMAGES

 
 

PARTENERII NOŞTRI

 

PARTENERI MEDIA

 

WORLD CLASS INTERNATIONAL : BELGIUM | CROATIA | CZECH REPUBLIC | FRANCE | HUNGARY | POLAND | ROMANIA | SERBIA | SWEDEN

 
 
 
x

WorldClass.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >